De fotograaf

Als professionele fotograaf ben ik vooral gericht op Portret- en Bedrijfsfotografie. Daarnaast monteer ik beelden en retoucheer ik oude en beschadigde foto’s. Door de jaren heen heb ik mijn weg wel gevonden in de digitale wereld van fotografie en beeldbewerking. Ik heb het mooiste vak ter wereld,.. vind ik!

Wie ben ik

In september 2006 ben ik begonnen als zelfstandig fotograaf onder de naam Fotografie Ilse Bekker. Tevens beschik ik over een mooie ruime studio.

Ik ben geboren en getogen in het mooie Zeddam en hier woon ik nog steeds met veel plezier. En zo lang ik me kan herinneren heb ik al een grote liefde voor de fotografie. Dan kun je niet anders dan je hart volgen. Mijn opleiding heb ik gedaan aan de fotovakschool in Apeldoorn. Daarnaast heb ik ook een grote liefde voor verre landen, andere culturen en het individu in het bijzonder. Dit heeft mij vanachter de camera ook anders naar de wereld leren kijken. Tenslotte is er zoveel dat de moeite waard is om te ontdekken en vast te leggen, steeds weer opnieuw.

Een prachtig vak

Zelf vind ik dat ik het mooiste beroep van de wereld heb. Ik vind het heerlijk om creatief bezig zijn en ben ik steeds op zoek naar die nieuwe uitdaging. Dit zowel in de studio en op locatie. Natuurlijk wil ik dat die ene foto de allermooiste wordt! Fotograferen is kijken en de juiste emotie vangen. Vervolgens het juiste moment vastleggen en tenslotte een resultaat waarbij je hart een sprongetje maakt. Iedere opname is anders en daarom vertelt iedere foto een eigen verhaal en dat is prachtig.

De wereld is continue in beweging, het is een beweging die ik graag volg. Maar nog belangrijker is het om zelf ook in beweging te blijven. Daarom bezoek ik regelmatig vakbijeenkomsten en lees vakliteratuur. Daarnaast trek ik er regelmatig op uit en leer steeds weer iets bij. De wereld is tenslotte vol met inspiratie, nieuwe indrukken en ideeën.

Vakorganisaties

Ik ben aangesloten bij Master Photographers Network (MPN). Dit is een netwerk van professionele fotografen met als doel het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden. Dit doet zij door middel van de Master-kwalificaties, seminars, workshops en congressen met inspirerende nationale en internationale sprekers.

Op 7 november 2015 is mijn serie van 20 beelden beoordeeld door een internationale vakjury en heb ik de titel ‘Zilvermaster’ ontvangen.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie van professionele fotografen DuPho (Dutch Photographers).

Op 19 november 2016 heb ik in Amsterdam het kwaliteitslabel Qualified European Photographer (QEP) toegekend gekregen door de Federation of European Photographers (FEP). Dit label kreeg ik voor een serie van 12 karakteristieke mannenportretten. Voor mij is dit een bekroning op mijn werk. Hiermee mag ik mezelf binnen mijn vakgebied tenslotte meten met de top van Europa.

Begin november 2018 heb ik van collega-fotografen tijdens het najaarscongres van de MPN de Zilveraward toegekend gekregen. Deze kreeg ik voor mijn wedstrijdfoto met het thema ‘Personality’.

Deze titels zijn een bevestiging voor de consument dat zij met een professionele en ervaren fotograaf te maken heeft.

Tot slot

Samen successen halen en delen daar ga ik voor!

error: Content is protected! - © Ilsebekker.nl