ILSE BEKKER

Vanaf september 2006 ben ik werkzaam als zelfstandig fotograaf onder de naam Fotografie Ilse Bekker.

Ik ben geboren en getogen in Zeddam en al van jongs af aan heb ik een grote liefde voor de fotografie, je kunt niet anders dan je hart volgen. Mijn opleiding heb ik afgerond aan de fotovakschool in Apeldoorn. De liefde voor verre landen, andere culturen en het individu in het bijzonder hebben mij vanachter de camera met een andere blik naar de wereld leren kijken. Heel veel dat de moeite waard is om te ontdekken en vast te leggen, vaak met een andere emotie, steeds weer opnieuw.

Mijn werk ervaar ik als veel liefde voor het vak en aandacht voor de mens of het onderwerp achter de foto. Steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging, zowel in de studio als daarbuiten, waarbij kwaliteit en creativiteit hoog in het vaandel staan. Fotograferen is kijken en de juiste emotie vangen, het juiste moment, een resultaat waar je blij van wordt, fotografie is tenslotte emotie. Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal en dat moet uit het resultaat naar voren komen.

De wereld is continue in beweging, een beweging die ik graag volg. Het is belangrijk om ook zelf in beweging te blijven, daarom trek ik er regelmatig op uit om nieuwe indrukken en ideeën op te doen.

Ik ben aangesloten bij Master Photographers Network (MPN), een netwerk van professionele fotografen dat als doel heeft het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden. Dit doet zij door middel van de Master-kwalificaties, maar ook seminars, workshops en congressen met inspirerende nationale en internationale sprekers.

Op 7 november 2015 is mijn panel van 20 beelden beoordeeld door een internationale vakjury en heb ik de titel ‘Zilvermaster’ ontvangen.

Op 19 november 2016 heb ik in Amsterdam het kwaliteitslabel Qualified European Photographer (QEP) toegekend gekregen door de Federation of European Professional Photographers (FEP) voor een serie van 12 karakteristieke mannenportretten. Dit is voor mij een bekroning op mijn werk tot nu toe, hiermee mag ik mezelf binnen mijn vakgebied meten met de top van Europa.

Daarnaast zijn deze titels een bevestiging voor de consument dat zij met een gekwalificeerde fotograaf te maken heeft, wiens werk door internationale topfotografen is getoetst.

error: Content is protected! - © Ilsebekker.nl